Danmark i ruiner…

Litteraten med Fremskridtshåret har andensteds på internettet sagt alt, hvad der skal siges om det danske herrelandshold i fodbold i disse tider. Det fortjener i den grad at blive citeret her på bloggen. Det hele kunne pudsigt nok lige så vel have været fortalt om sygogmunter og hans fædrende ophav (den må have været udbredt den slagssang):

Da jeg var lille husker jeg, at min far, når Danmark var på vej mod endnu et uundgåeligt nederlag eller ubrugelig uafgjort, sang “Danmark er et tegneseriehold” (på omkvædet fra “Yellow Submarine”, må det have været), med en stemme som var han på én gang fornærmet, dødeligt frustreret, vred, hånlig, dødssyg og på grådens rand, med en stemme som kundgjorde, at apokalypsen var på vej og at Danmark i hvert fald ikke kom i himlen.

Det skete som regel efter at han havde brokket sig over, at modstanderne stjal adskillige meter når de tog indkast; at deres målmand holdt på bolden i for lang tid og i øvrigt tog for mange skridt; at dommeren var købt og betalt. Al verdens uretfærdigheder havde samlet sig over Danmark. Og så kom afsyngningen. “Danmark er et tegneseriehold”. 3-4-5 gange. Så gik han gerne i seng.

Dengang syntes jeg, at han tog for meget på vej, at det måske var lige i overkanten, men i dag kan jeg godt se, at det i virkeligheden blot var en erfaren mand, der havde fulgt landsholdet i mange år, og som følgelig havde opnået flere skuffelser og stiftet mere bekendtskab med livets realiteter end jeg havde.

I går var det lige før jeg selv fandt anledning til at synge “Danmark er et tegneseriehold”.

Dette indlæg blev udgivet i Assorteret fodbold, Gutted og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar