Deroute

Paul Gascoigne

Paul Gascoigne er atter på forsiderne i en om muligt mere afdanket version end den forrige. Nu frygter hans agent øjensynlig for mandens liv.

Den skrækkelige engelske presse nyder at dokumentere og skinhelligt forarges/bekymres over Gazzas forfald sideløbende med en paradoksalt større forargelse/bekymring over “moderne” fodbolds mangel på karakterer og Sky-generationen af fodboldspilleres dekadence og mangel på appel til menigmand. Lige så elsket som Gascoigne var, når han som spiller gemte Mars-barer i shortsene, bøvsede foran italienske journalister med følgende furore på parlamentsniveau, hoppede fuldt påklædt i hummer-akvarier og selvfølgelig spillede for England med en passion som en 10-årig fodboldtosset knægt, lige så kynisk gøres han nu til sensationsstof som en underligt slidt, halvt-plastic/halvt-menneske, bankerot stofmisbruger, alkoholiker, reality-tv-personage og psykriatisk patient. Når han så dør, kan pressen igen bygge ham op som en helgen og mand af folket, som tilfældet med George Best. En fucking tragedie.

Englands måske bedste fodboldjournalist, Martin Samuel, havde tidligere på måneden et indlæg om Mario Balotelli, som ikke synes mindre relevant i dag. Måske var det en ide for de høje herrer i fodboldens hierarki, at overveje at selv fodboldmillionærer kan have problematiske liv og behov for hjælp upåagtet deres indiskutabelt priviligerede tilværelser?

Bloggeren har lige brugt noget af søndagen på at se Gazza  (som man ønsker at huske ham) i en dokumentar om hans tid i Lazio. Her får man også et indblik i en mand med en følelsesmæssig modenhed, der matcher hans passion som engelsk landsholdsspiller. Her er lækker 90’er-footage, anekdoter om practical jokes på Roberto Di Matteos bekostning, Gazza der leger tv-kok, og forresten udviser en sympatisk åbenhed om sin OCD, men i øvrigt allerede ser ubehagligt slidt ud i de mere nutidige sekvenser. Hermed anbefalet:

Dette indlæg blev udgivet i Engelsk Fodbold, Gutted, The good old days og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Deroute

  1. Denkroellede_oekonom skriver:

    Mon Joey Barton forbereder sig på sin tid efter fodbold? Eller mon han selv er bange for at miste rampelyset, fordi han er afhængig? http://www.tipsbladet.dk/nyhed/generelle/barton-haaner-gazza-hjaelpere

Skriv et svar