Goodbye to you my trusted friend?

“I have had a fantastic four years at West Ham United and will never forget all the support I have had from the fans and everyone associated with the club. The manager and board have tried hard to convince me to stay but at this stage in my career, I need to be playing in the Premier League, especially now that I am involved with England. I hope the fans will understand and respect my decision and I wish the club every success in their fight for promotion this season.”

Scott Parker har indleveret et skriftligt ønske om at skifte klub. Sikkert et led i forhandlingerne med Tottenham, som skal forhindre at spilleren er berettiget til en loyalitetsbonus fra West Ham.

Harry Redknapp er allerede kæphøj. Og det har vel ligget i kortene længe, når man har læst mellem linjerne i meldingerne fra Gullivan og Big Fat Sam. Sidstnævnte har allerede solgt Parker en gang i karrieren – til West Ham. De penge som Parker koster i løn, og potentielt indbringer i transfersum, kan bruges bedre andensteds.

Det er med andre ord forventeligt, trist og måske ganske fornuftigt for alle parter alt afhængig af aftalens nærmere økonomisk detaljer. Disse forestiller jeg mig dog vil være “undisclosed.”

Når og hvis handlen går igennem bliver det alligevel et forfærdelig vemodigt farvel til en spiller, som i de sidste par år mere end nogen anden har holdt fanen højt, ryggen rank og dampen oppe trods miserable præstationer fra trænere og holdkammerater. Forrige sæson reddede Parker nærmest egenhændigt West Ham fra nedrykning kulminerende med kanonmålet til 3-2 mod Wigan i tredjesidste spillerunde. Sidste år kunne han ikke. At han var ude med en skade i slutfasen, kan have været afgørende. Det afholdt ham ikke fra et blive årets spiller i England kåret af sportsjournalisterne og for West Ham for tredje år i træk – som den blot anden i klubbens historie. Den første har en tribune opkaldt efter sig, Sir Trevor Brooking.

Dette kunne Parker sikkert også have fået, men han vælger så i stedet at skifte til lokalrivalerne. Til en uvis fremtid i en klub som er notorisk berygtet for sit antal af midtbanespillere. Parker vil hellere jagte et trofæ og et EM med England i karrierens sidste år end han vil være klublegende i West Ham. Og det er så også ok. Forhåbentlig får han en fin modtagelse når han engang vender tilbage. Det fortjener en mand som leverede en man of the match-præstation i claret’n’blue mod Tottenham mindre end et døgn efter hans far døde, og generelt altid gav 100 % – også når det gjorde nas, og alt var håbløst.

Jeg kommer til at savne den smukke mand.  Hans knusende tacklinger. Hans små piruetter med bolden, hans energiske løb og hans utrolige never say die attitude. I det mindste viser billedet ovenfor, hvad han inderst inde mener om sin formodede nye arbejdsgiver…

Syg og munter siger farvel med en lille sang, og ønsker Parker en fortsat god landsholdskarriere. De hvidblusede må han hjertens gerne rykke ned med…Dette indlæg blev udgivet i Engelsk Fodbold, Gutted, West Ham og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Goodbye to you my trusted friend?

 1. Denkroellede_oekonom skriver:

  Det var vel uundgåeligt. Parker er for god til championship og som snart 31-årig er hans argument vel okay. Det er måske den eneste chance han får for at komme med til et mesterskab med England.
  Tottenhams start taget i betragtning, så kan de også godt bruge ham.

  Ligner ham i videoen i øvrigt ikke Dan Jørgensen, bare i en lidt mere hip udgave?

 2. sygogmunter skriver:

  Kloge ord. Jeg forestiller mig, at garderobeskabet som erstatning kan vise sig at være lidt af et kup til Championship, hvis han ellers kan holde sig skadesfri.

  I øvrigt skal der vel ret beset ikke så forfærdelig meget til at være mere hip end Dan Jørgensen – lod han sig ikke afbillede med en lille gris på sin valgplakat den ene gang (og her tænker jeg ikke på plakaten med Nyrup)?

 3. Denkroellede_oekonom skriver:

  Garderobeskabet, hehe.. Måske der springer en løve ud hvis man åbner for det?

  Det kan der være noget om, selvom Dan Jørgensen har permanente western-skuler-øjne. Den plakat har jeg ikke set, men vil straks gå i krig med google. Om ikke andet, så er det vel Dan Jørgensen der er Nyrups lille gris?

Skriv et svar